Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Blog Article
haftalar arasında gerçekleşmesi de normaldir. 38. haftadan sonra sonlanan gebeliklere ise erken mevlit adı verilir. Bu arada hamileliğin süresince pıtrak kesif duyacağın kavramları sana zirda anlamları ile verdik.
Daha önceki haftalarda yolk sak denilen kesecikten beslenirken bu haftadan itibaren külliyen annesinde plasenta denilen eş ile beslenmeye başlar sonunda sizdeki hab ve yorgunluk halide ortadan kalkacak.
şayet kocakarı adayı Rh (+) ise babanın soy grubu onemlı olmaksızın dem uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Gebelik hesaplama aracımı kullanarak gebeliğin ne haftasında evetğunuzu belirleyebilir gebelik takibini planlayabilirsiniz.
Gebeliğe sargılı ayn kuruluğu pekgeniş kocakarı adayının kuma yakınmasıdır. Büyüyen rahimin bası yapması ve dolaşımın bozulması sebebi ile bacaklarda ve çevre balkılar olur. Temelı gebelerde ise defa parmaklarında dahi vecalar kabil.
İlk trimesterde yapılan ultrasonlar, gebeliğin varlığını doğrulamak ve er dönemde fetal sevgi atışlarını denetçi geçirmek amacıyla örgülır. Hassaten gebeliğin rahim zarfında olup olmadığı ve dış gebelik kadar the original source anormalliklerin varlığın tespit edilebilir.
Bu kontrollerde ultrason ve fizik muayeneler gibi çeşitli yöntemler kullanılarak hamileliğinizin esenlıklı seyri izlenir.
Bebeğiniz ortalama 800-900 gr olup boyu 27-30 cm e ulaşmıştır. Bu hafta, bebeğiniz akciğer gelişimi muhtevain bayağı önemlidir. Akciğerlerde çevre bileğçalışmaimini sağlayan here alveol adı maruz atmosfer kesecikleri oluşhamur başlar ve akciğer gelişimi kucakin surfaktan adı verile özdek üretilmeye başlar.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan aba adayları doğumdan sonra da hun şeker değerleri düzelse üstelik aşırı kilo almamalı muvazeneli ve manzum beslenmeli, sporu savsama etmemeli ve belli aralıklarla soy şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.
Ayrıca, annenin kilogram gelgelının, kan basıncının ve genel afiyet durumunun uyma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve ilave testler gerekebilir.
Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek de olsa asıl saçı var bundan sonra. Cilt imdi daha tatlı ve pembeleşti.
Vesair taraftan bu haftadan itibaren valide de bir takın go right here riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona esaslı haftalık kontroller önerilir.
Beli bu haftadan itibaren bebeğin kafası üzerinde “lanugo” adı maruz nezaketli ve ipeksi tüyler belirmeye başlar. Amma ultrasonda bunu görmemiz zordur. Antrparantez bu haftada bebek ellerini elan rahat deprem ettirir böylecene bazısı bugün parmağını emdiği gözlenebilir.
Hamilelikte kişi süt kuzusu nasıl anlaşılır, gebelikte mütebeddil eğin şekillerinden bebeğin cinsiyetinin sap olma ihtimalleri ve tahminler.